جلسه شورای سلامت شهرستان لنده با محوریت قرارگاه جوانی جمعیت امروز با حضور مسئول شورای سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، امام جمعه، فرماندار، مدیر شبکه بهداشت و درمان و اعضای شورای سلامت شهرستان لنده در سالن جلسات فرمانداری برگزارشد.
جلسه شورای سلامت شهرستان لنده با محوریت قرارگاه جوانی جمعیت امروز با حضور مسئول شورای سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، امام جمعه، فرماندار، مدیر شبکه بهداشت و درمان و اعضای شورای سلامت شهرستان لنده در سالن جلسات فرمانداری برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان لنده، در ابتدای این جلسه فریبرز یاوریان مدیر شبکه بهداشت و درمان لنده گفت: سیاستهای غلط کاهش جمعیت در یک بازده زمانی باعث شد که امروز کشور ما در مسیر پیری جمعیت حرکت کند.
وی افزود: در سال ١۴٠١ بیشترین آمار موالید بیشتر استانهایی که در سالهای گذشته بیشترین نرخ جوانی جمعیت را داشتند به نسبت سال ١۴٠١ متأسفانه کاهش زیادی پیدا کردند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان لنده گفت: بسیج همه امکانات و تجهیزات برای بحث جوانی جمعیت از پایگاهها و خانههای سلامت یک امر لازم و ضروری است که همه ما موظف و مسئول هستیم.
وی در ادامه گفت: اتخاذ برخی سیاستها درگذشته باعث شد که بحث جوانی جمعیت در این مقطع زمانی بهدرستی تبیین نشود.
در ادامه مسئول شورای سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مقام معظم رهبری دو موضوع مهم را بهعنوان جهاد بیان کردند که یکی فضای مجازی و دیگری بحث جوانی جمعیت است که این دو موضوع مهم را ضرورت غیرقابلانکار میدانند؛ لذا باید در وهله اول مدیران از روند و ارزش کار اطلاعات کافی داشته باشند.
دکتر سید علی موسویزاده گفت: برنامه فامیلی کلمن یکی از برنامههای سیاست کلی جمعیت خانواده بود که متأسفانه این برنامه را بد تعریف و اجرا کردند درحالیکه این مهم در جهت تنظیم خانواده بود که بهاشتباه آن را کاهش جمعیت خواندند و این مهم در حالی است که برنامه اصلی تنظیم خانواده بود.
وی افزود: کانون خانوادهها در حال دگردیسی و شکستن حرمتها است و گهگاه نیز تمایلی به تشکیل خانواده ندارند
موسویزاده گفت: متأسفانه کانون خانواده در این شرایط کنونی در حال به انزوا رفته است و باید این مهم موردتوجه قرار گیرد.
وی افزود: در ۱۰ سال گذشته بیش از ۵٠ بار مقام معظم رهبری در خصوص کاهش جمعیت توصیههای زیادی به مسئولان کرده است؛ ولی این مهم در طی چندساله گذشته مغفول مانده است.
موسویزاده گفت: شاخص نرخ سالمندی به ۱۱ درصد رسیده است و نرخ ناباروری به ۲۰ درصد رسیده است که این مهم در نوع خود تهدیدی بالقوه محسوب میشوند.
مسئول شورای سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: سالانه بیش از ۴۵ میلیون نفر در جهان به دلایل مختلف سقط میشوند که این آمار در ایران از ۳۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار نفر برآورد شده است که آمار بسیار بالای است.
وی افزود: بر اساس آمار در کشور از هر ۵ زوج ایرانی متأسفانه ۱ زوج نابارور شده است و این در نوع خود یک تهدید برای آینده نسلی کشور است.
موسویزاده گفت: متأسفانه امروز در کشور شاهد افزایش پدیده شوم حیوان بهجای انسان هستیم که توسط برخی از چهرههای مطرح و سلبریتیها بیشتر ترویج پیدا کرده است.
وی افزود: بهترین زمان برای باروری ۲ سال ابتدایی شروع زندگی مشترک زوجین است که متأسفانه این مهم همواره به تأخیر میافتد و در ادامه نیز زوجین را با چالشهای اساسی مواجه کرده است.